24.3.07

Novinar istraživač

Da li ste ikada razmišljali kako bi izgledali tekstovi koje ste mogli napisati samo da ste imali vrijeme, novac i uslove za rad?

Pridružite nam se i otkrijte.

Centar za istraživačko novinarstvo, nezavisna medijska organizacija prepoznatljiva po ozbiljnosti i temeljitosti sa kojom obrađuje teme koje su važne građanima, traži iskusne novinare iz štampanih i elektronskih medija koji žele da se bave istraživanjem i razotkrivanjem kriminala i korupcije na Balkanu.

Traže se novinari koji znaju pronaći činjenice i vjerno ih prenijeti u tekstovima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Očekujemo da se snalazite u timu i da dobro podnosite pritisak kada zadatak treba završiti u roku. Prednost imaju kandidati koji su radili istraživačke tekstove. Poznavanje engleskog jezika je poželjno, ali ne i nužno.

CIN, novinska agencija neprofitnog karaktera, podržana od međunarodnih donatora, nudi vam odlične uvjete rada, mogućnost da upoznate najbolje novinarske tehnike, veoma dobru platu, plaćene doprinose, dalje napredovanje u karijeri, uključujući i mogućnost imenovanja na poziciju urednika.

Zainteresovani kandidati trebaju na e-mail adresu info@cin.ba poslati biografiju, pet novinskih, radio ili televizijskih priloga, te pismo u kojem će opisati kako zamišljaju svoj rad u uslovima kada bi imali dovoljno vremena, novca i drugih resursa. Krajnji rok za prijavu je 31. mart.

Nemojte zaboraviti da na stranici www.cin.ba pročitate tekstove koje je CIN objavio u posljednje tri godine.

Dnevni avaz, 23. mart/ožujak 2007.

Nema komentara: